KARATEDO GOJU RYU

El Goju ryu és un estil de Karate creat a Okinawa. La traducció literal és Go (fermesa o força), ju (adaptabilitat, flexibilitat o suavitat) i ryu (escola o estil): Estil de la fermesa i la suavitat, atès que és una combinació d’aquests conceptes. El 1933 va ser registrat oficialment amb aquest nom a la Dai Nihon Butokukai. El fundador d’aquest estil és el Sensei Chojun Miyagi.

L’alumne més avançat de Sensei Higaonna va ser Chojun Miyagi, que es va dedicar a aprofundir en el Nah-Te, concentrant-se en la combinació dels sistemes durs – suaus, externs – interns. Els estils suaus (interns) es basen en els moviments circulars i el desenvolupament de l’energia interna (ki), els externs són principis durs concentrats en la força física (chikara).

Sensei Miyagi va treballar en la consolidació de l’estil, alhora que va desenvolupar una metodologia d’entrenament i aprenentatge formal. El 1930 funda la seva escola a Kyoto pronunciant una frase provinent de les arts marcials xineses: “Quan l’adversari ataca amb suavitat, cal combatre’l amb la força, si, per contra, ataca amb força, cal oposar la suavitat”.

Aquest mateix any es va celebrar a Kyoto una convenció nacional sobre arts marcials. Sensei Miyagi va enviar a un dels seus deixebles, Jin’An Shinsato, com a representant dels estils d’Okinawa. Quan li van preguntar a Jin’An Shinzato pel nom del seu estil, ell no va poder respondre ja que en aquell temps no hi havia necessitat de tenir un nom per a cada forma del karate. No obstant això improvisar i va dir “Hanko-Ryu”, que significa “estil mig dur”.

Al seu retorn a Okinawa, li va explicar els fets a Sensei Miyagi, que va pensar per un temps i després va decidir anomenar al seu art “Goju Ryu”, que significa “estil ferm i suau”, seguint els preceptes del Kempo xinès tradicional: Ho wa Goju o Tondosu (Tot en l’Univers respira fermesa i suavitat), i del manual okinawense d’arts marcials xineses conegut com Bubishi.

Chojun Miyagi va morir el 8 d’octubre de 1953 a l’edat de 65 anys. Miyagi va dedicar tota la seva vida al Karate d’Okinawa. No només va donar a conèixer el fins llavors misteriós mètode de lluita provinent d’una illa del Japó, sinó que a més el va desenvolupar fins convertir-lo en un complex art marcial.

Deixa un comentari